Strejk, spex, simmare och Stina

Torsdag den 28 maj

Han var morgonpigg, Vårdförbundets Björn Gustavsson, när han kom till oss på Centralstationen. Men han var helt klart missnöjd med att förbundets kongress sa ja till medlarnas bud så att strejken avbröts. Nu blir det inte alls så mycket i lönekuvertet för vårdanställda som förbundet och medlemmarna i Västmanland hoppades på när strejken bröt ut i april. (06.40)

I visade Björn Nordén en bit av vägen till bättre självkänsla. (07.20)

Livemusik blev det när studentspexarna från Mälardalens högskola gav oss smakprov från årets spex. Titeln är Once upon a time in the spex.  (07.40)

Västeråssimmaren Matttias Kahlin har sommarlov från plaskandet och studierna i USA. Under lovet varvar hen ner med 9-10 träningspass i veckan, och jakt på medaljer vid SM i Norrköping i juli. Med sina 2 meter visade han sig vara aningen längre än Teodora. (08.00)

I slutet av sändningen hade Stina Tyskling i Fenomenpanelen med sig en gammal banan, inkontinensskydd och flingor. Hon passade även på att prata om hur stress kan leda till mycket spännande. (08.40)

Ha det gott så hörs vi imorgon!
/Teodora och Marcus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista