Kravmärkt, Knatte och Vocado

Onsdagen den 4 juni

Jag kommer in till radiohuset,  tar en kopp te och dyker ner i tidningarna. Att vakna är tro det eller ej min starka sida klockan 4.15 på morgonen.

Landshövding Mats Svegfors kom hit och gav oss  Varför lämnar man Stockholm för Västmanland? Mats drömde sig bort om den underbara plats i länet som han ska flytta till när han lämnar Västerås slott i nästa år. (7.20)

Igår hade kommunstyrelsen i Fagersta möte. Punkt 5 på dagordningen verkar hetast. Bland mycket annat beslutade man om att bara använda sig av kravmärkt kaffe hos kommunen för att skona miljö och människor.(7.45)

Knattereportern Alice Helander från St ilianskolan i Västerås ringde upp mig och bad om få göra ett reportage. Nu är det färdigt. Eleverna på skolan hade inga höga tankar om det svenska landslaget. Kvartsfinal för Sverige och seger för Portugal trodde kompisarna. EM sparkar igång på lördag (8.15)

Du och jag kanske inte hört talas om dom men i acapella kretsar är det vida kända. Jag gratulerade Sånggruppen Vocado till deras söta seger i en sångtävling i Leipzig. Hör bandet i Lundby Kyrka i Västerås den 10 juli. (8.40)

Ha en så trevlig dag/ Teodora

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista