En ny, god sommarmorgon!

Måndagen den 9 juni

Efter tre månader på annan ort, på en annan tid och i en annan kanal (i allafall delvis) fick jag, Lotta, återigen luta mig över den kära gamla mikrofonen här på P4 Västmanland och dra igång måndagsmorgonen i kanalen, precis som om ingen tid alls förflutit. Mysigt!
Men vad märkligt det kändes att inte ha sällskap av Thomas! Jag har inte hunnit vänja mig vid tanken på att han och jag inte kamperar ihop längre. Åtminstone inte just nu.

Men jag var inte ensam i studion för det. Prästen Thomas Wasberg gjorde mig sällskap i Tänkvärt.
Thomas berättade om en pilgrimsvandring han nyligen gjort tillsammans med en biolog, som öppnade hans ögon för det anonymt gröna i dikesrenen. Tack vare hennes kunskap fick växterna namn, liv och historia. Det gröna blev blåeld, penningört och förgätmigej. (07.20)
Lyssna igen på Tänkvärt via länken ute i högermarginalen!

Och akta dig för folk som ser röda ut i ansiktet och på halsen, som verkar krassliga och torrhostar om du ska ner till fotbolls-EM! Mässling, en av de mest smittsamma sjukdomar som finns, går för fullt. Det handlade det om efter klockan 07.30.

Vi hörs i morgon!
/Lotta

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista