1 av 2
Turkiskt U-sväng av Nihat.
2 av 2
Vi älskar förseningar och inställningar

Turkisk U-sväng och "tack"fri- zon

Måndagen den 16 Juni

Med någon timmes sömn, efter att ha flygit över Atlanten i Obama-land, sa jag mitt första gäspiga Godmorgon på länge i radion. Efter 60 st  ”Tack för ditt samarbete” och ytterliggare 40 ”Ursäkta den 6 timmar långa förseningen”, är jag trött på flyg, flygplatser och framförallt falska flygvärdinnor.

Skönt att vara tillbaka. Helgens Sport gick inte av för hackor, seger för Syrianska IF och Gideonsbergs damer tog en viktig seger. (6.40)

Tidningarna skrev om Miraklet i Genève. Turkiet gjorde en rejäl u-sväng och vände 0-2 till 3-2 i matchens sista kvart blandannat med hjälp av luringen Nihat. Motståndarna Tjeckien undrar nog fortfarande vad som hände. Nu är Fotbolls EM på gång på riktigt för min del. Helst ska den avnjutas av Radiosporten i P4.(6.50)

I helgen kom det tragiska beskedet att Skultunasonen, jazzpianisten och kompositören Esbjörn Svensson gått ur tiden. Han omkom tragiskt i en dykolycka under lördagen i Stockholms skärgård. Malte Lind som tidigare varit kanalchef på P4 berättar om det sorgliga beskedet. (8.15)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".