1 av 2
Andreas Porswald.
2 av 2
Hundratals nya gymnasister samlade under flaggan.

Yoga, ettaplätt och död

Måndag den 25 augusti

Slutplädering i Arbogarättegång och dömd brottsling på rymmen, var de stora nyhetsrubrikerna denna morgon.

Om man går i rask takt till jobbet räcker det med kavaj och skjorta, trots att det kan vara lite kyligt. Det fick vi lära oss när reporter Per Sandström var med på miljöpartisten och kommunalrådet Andreas Porswald morgonpromenad i Västerås under morgonen. (07.45)

Under morgonen, som var första gången vi (Linda och Marcus) stod tillsammans i studion, började sista veckan på Åsa Linderborgs Mig äger ingen. Dagens avsnitt (46) som kom med ett tråkigt besked kan du lyssna på igen här.

Sommarlovet är slut för alla gymnasieungdomar, så idag strömmade fler än 600 ettor in genom dörrarna till Rudbeckianska gymnasiet i Västerås. Både bra och skrämmande tyckte eleven Sebastian Lindqvist, som hade sin första dag på Barn- och fritidsprogrammet. (09.10)

I den nya programpunkten Äntligen måndag fokuserar vi på allt skoj som går att göra under arbetsveckan. Veckans tips blev nybörjaryoga i Kolbäck.

Ha det fint så hörs vi!
/Linda och Marcus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista