Så här fint vatten skulle man vilja ha i Hällarna.

Utan kompass och generösa Arboga

Tisdag 26 augusti

Vattnet i Hällarna utanför Arboga är ju inte känt för att hålla någon höjdarkvalitet, och nu har problemen kommit tillbaka. Vi skickade ut vår reporter Per Sandström för att ta reda på mer. Per vinkade glatt hejdå till oss i studion och gav sig sedan ut på vägarna. Var han sedan tog vägen är en gåta. Vi fick ett par förvirrade telefonsamtal från diverse vägkorsningar och en dryg timme efter utsatt tid kunde vi sända ut hans röst i etern. ”Det känns som om man har jagat något, en kanin till exempel, och man springer och springer och kommer aldrig ikapp den” löd Pers sammanfattning av morgonen.

Det verkar som att Arboga kommun ska skjuta till lite pengar för bygget av Citybanan i Stockholm. Närmare bestämt 13 miljoner. Kommunalrådet Olle Ytterberg var inte alltför entusiastisk men sa att det bara är att gilla läget.

Poeten och skribenten från Skultuna, Ulla Berglund, bjöd på tänkvärdheter och ett  nytt avsnitt av Linderborgs roman blev det också.

Imorgon tar Marcus sovmorgon men Gunnar Eriksson tar hans plats i studion och det är inte fy skam det heller.

Hörs!

/Linda och Marcus

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista