Det var inte många på plats men vi var i alla fall där.

Hål i plånboken och ljudterror

27 augusti

Ibland är det snäva kast. Sala kommun gick från plus till ett rejält minus i budgeten och kommunalrådet Carola Gunnarsson och oppositionsrådet Tommy Johansson fick svara på vad som gått snett egentligen.

Efter gårdagens dramatik blev det en lugnare morgon för flygande reportern Per. Lite väl lugn kanske, när Per ville prata med någon på högskolan, ringde det in till föreläsning och korridoren gapade tom. Som tur var fanns Peter Söderström och Kalle Svensson på plats för att ge sin syn på hur Arbogarättegången hanterats i media.

Björn Nordén stod för dagens Tänkvärt, och så har det tävlats. Vi grävde djupt i ljudarkivet och fick upp ett ljud som fick nackhåret att resa sig. Att skära i frigolit var rätt svar, och det visste Niklas Lundin i Västerås.

Imorgon är det premiär för nya programpunkten Heta Stolen. Det blir en skarp utfrågning där de mjuka frågorna lyser med sin frånvaro. Först ut att grillas blir landstingsdirektör Monica Berglund. Vem vill du att vi ska grilla nästa gång? Hör gärna av dig till oss!

/Linda och Gunnar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista