Snacksaliga nämndemän och het premiär

28 augusti

En nämndeman i Arbogarättegången har hamnat i rejält i blåsväder efter ett uttalande i kvällspressen. Hur väljs egentligen nämndemännen och vad får de för utbildning i vad de får säga och inte säga? Eva Sjölund, chefsadministratör på Västmanlands tingsrätt, hade svaren.

Landstingsdirektör Monica Berglund var modig nog att sätta sig i Heta Stolen. Nästa torsdag blir det Fagerstas starke man, vänsterpartisten Stig Henriksson, som ska svettas. Räkna med ännu tuffare tag då, det här var bara uppvärmning.

Mats Svegfors delade med sig av sina funderingar i Tänkvärt, och vi fick också nosa lite på Länsmuseets utställning Kvinnorna i Tuna.

Miljö blir ämnet för morgondagens Ring in. Är du en sådan som gör allt för att värna miljön eller slänger du batterierna i öppna spisen och njuter av brasan? Efter åtta vill vi att ni hör av er och berättar hur klimatsmarta ni egentligen är!

Och så sänder vi sista delen av Mig äger ingen, följt av en intervju med Åsa Linderborg.

Ha en fin dag!

/Linda och Gunnar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista