Backlund tillsammans med representater för Calgary Flames.

Bibliotekarier och hockeyspelare

Måndag 8 september

I Karibien fortsätter det att blåsa rejält. Stormen Ike drar in vågor höga som femvåningshus över Kuba, men här i Västmanland händer inte mycket på väderfronten om man inte räknar moln och återkommande duggregn. Fortsätter det så resten av veckan blir det cash i handen för Linda, enligt morgonens vadslagning.

Stina Tyskling kom till studion och gav oss Tänkvärt (7.20, 9.10) och så blev det en morgonpromenad med bibliotekarien Karin Ramnerö. (07.45)

I Äntligen Måndag tog vi ett snack med Eva NordinSurahammars bibliotek. Hon håller i sagostunder för de små kommuninvånarna, de mellan två och fem år, och bjöd på storstilad dramatik när hon visade hur det kan låta. (8.15)

Men vi ville naturligtvis inte bara prata om bibliotek i dagens program. Finns det någon motsats till bibliotekarie borde det väl vara hockeyspelare. En sådan är Michael Backlund, som på onsdag åker till Kanada för att försöka spela sig till ett kontrakt i NHL. (8.40)

Vad ni än gör, glöm inte att ringa in till vår språkrådgivare Olof Rubensson i morgon efter åtta. Redan nu går det att mejla frågor till: p4vastmanland@sr.se

/Linda och Marcus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".