Radio Västmanland packade med sig det allra nödvändigaste och drog till Kungsör.

Morgon i kungariket

Torsdag 2 oktober

Stjärnklart och lite kyligt var det när vi gav oss iväg till stationshuset i Kungsör, varifrån vi sände hela morgonen. Knappt hann vi köra igång förrän Ulrika Gultz kom förbi. Hon driver en yogastudio och har dessutom utvecklat en egen yoga, fibroyoga, för att hjälpa fibromyalgisjuka. (06.40)

Att centern samreagerar med socialdemokraterna hör inte till vanligheterna, men så är det nu i Kungsör. Ann-Marie Andersson (c) är kommunalråd på halvtid och vi hann få en pratstund med henne innan hon hoppade på tåget till sitt andra jobb i Eskilstuna.

Knut Barr berättade om kampen för att rädda den drygt fyra mil långa kalklinbanan mellan Forsby och Köping, (07.40) och så kom bilentusiasten Stig Fransson och visade upp en imponerande samling veteranbilar (08.40)

Kommunstyrelsens ordförande Pelle Strängbom (s) hamnade i Heta Stolen och från Friteatern kom skådisen och musikern Mats Nolemo och spelmannen Kristina Öjeskog för att bjuda på en bit ur pjäsen Hässja. (09.10)

Efter klockan åtta i morgon öppnar vi telefonslussen för er lyssnare. Då är det dags för veckans Ring in!

Vi hörs då!
/Linda och Gunnar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista