Hiller vill få oss att tänka till.

Skvaller, otrohet och vansinniga skratt

Svartsjuka, skvaller, otrohet, mord... Nej, det handlade inte om kvällstidningar i dagens program utan om pjäsen Othello. Nu sätter Teater Västmanland upp klassikern och vi fick besök av regissören Fredrik Hiller. Han berättade om varför han har vänt på könsrollerna och hur det är att bo i Hollywood och jobba med Anthony Hopkins. (09.15)

Tänk dig att du tar en promenad i stadsparken och plötsligt hör du något märkligt... ett vansinnigt skratt som aldrig verkar sluta. Men var kommer det ifrån? Vi gav oss ut på stan i Västerås för att uppleva ljudkonstprojektet ”Gå över ån” och träffa kreatörerna; stolta elever på S:t Illianskolan. (07.40)

Det är tionde gången vi samlar in pengar till Världens Barn och målet i år är 100 miljoner kronor. Nu är det en vecka kvar till finalen - två storslagna TV-kvällar den 10:e och 11:e oktober. Finn Norgren, självaste generalsekreteraren för radiohjälpen, berättade mer. (08.40)

Vi önskar er alla en fin helg!
/Linda och Gunnar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".