En riktig nyhetspresentatör vet vad programledarna behöver!

Varje ålder har sitt tabu

Tisdag 14 oktober

Vissa beteenden funkar bara i en viss ålder. Som att grovhångla på en parkbänk eller handla med kuponger. Det hade Mathias Wiik funderat över i dagens Tänkvärt. (07.20)

Mats Svegfors kommenterade gårdagens varsel på Getrag All Wheel Drive i Köping (07.40) och Aino Trosell var peppad på Bokens Dag, där hon ska berätta om sin nya bok Järngreppet. Hon avslöjade också vad författare egentligen pratar om på sina firmafester. (08.40)

Många oroas över finanskrisen men den behöver inte bara innebära jämmer och elände. För den som ska köpa lägenhet eller hus kan de sjunkande priserna vara positivt. Enligt Christos Papahristodoulou, docent i nationalekonomi vid Mälardalens högskola, är det snarare den analkande lågkonjunkturen vi ska se upp med. (08.40)

Spetsgardinens bästa vän, blomstervärldens svar på dansband, trendigaste krukväxten bland hippa ungdomar. Pelargonen är alltid i ropet och vi ringde upp Monica Norgren som är medlem i Svenska Pelargonsällskapet i Västmanland för att höra mer om de små undren. (09.10)

I går blev det inget nybakt från vår nyhetspresentatör Elisabeth. Vi var inte sena att klaga och se, det lönade sig! I dag stod en finfin äppelkaka i studion, man tackar!

/Linda och Marcus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista