Gunnel Lindström ser till att du inte fuskar på provet.

Sjungande kor och fredliga soldater

Fredag 24 oktober

En del är peppade, en del dödsnervösa, en del fattar ingenting. På lördag är det dags att bänka sig i skolorna för att göra högskoleprovet.
Men någon måste kolla så att det går rätt till också. Att det inte fuskas eller slabbas med mat och dryck. Vi åkte ut till högskolan för att träffa provledaren Gunnel Lundin. (07.40)

Nu pratar näringslivet i Köping, Arboga och Kungsör med landstinget om ett samarbete rörande Köpings lasarett. Mer om det berättade Ulf Stålberg, från Västra Mälardalen i samverkan. (08.10)

Kor som vill bli rockstjärnor, tuffa brudar och rockabilly. Det är några av ingredienserna när föreställningen Cowgirls har premiär på svenska ikväll. Timo Nieminen heter regissören som vi ringde upp. (08.40)

Och idag är det FN-dagen! Förenta nationerna firar 63 år och vi fick hit Fredrik Lagerholm, som berättade om hur han upplevde sin tid som FN-soldat. (09.10)

Ha en fin helg, vi hörs igen på måndag!
/Linda

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".