Välkommen ut till en ny dag!

Blötsnö och krångliga kontrakt

Fredag 31 oktober

Vissa dagar är det riktigt behagligt att cykla till jobbet. Luften är sådär krispigt klar men ändå ljum, fåglarna kvittrar och håret fläktar i luftdraget.
Så var det inte den här morgonen. Det var beckmörkt, blötsnön öste ner och motvinden ställde sig som en bastant mur, i det närmaste omöjlig att komma förbi.

Väl framme kunde vi inte låta bli att ringa vår reporter Per som trodde han skulle få sovmorgon. Istället för sömn fick han tillbringa morgonen på vägarna runtom Västerås och rapportera om trafikläget. Är man så ung som Per behöver man inga sovmorgnar.

Det finns roligare saker att göra än att läsa lång, lång text skriven med små, små bokstäver. Särskilt om det är en text om regler och avtal. Ändå är det just vad vi bör göra innan vi skaffar kundkort hos matbutiken, klädkedjan eller bensinmacken. Det sa konsumentvägledaren Cecilia Collin när vi pratade om register, integritet och personligt ansvar. (07.40)

I Skinnskatteberg är det ungdomsläger hela veckan lång. Det är UKM, Ung Kultur Möts, som står bakom satsningen, som lockat många musikintresserade unga. (08.40)

Trevlig helg!
/Linda och Marcus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista