1 av 2
Daniel Green under den kalla morgonen.
2 av 2
Backlund efter mål mot Slovakien.

Kyla, Kina och biorekord

Måndag 5 januari

Det var en kall morgon med en massa minusgrader. Men det hindrade inte Per från att ge sig ut i kylan (utan långkalsonger) och träffa Daniel Green som både brinner för fåglar och Svartådalen. (07.40)

I veckan är det premiär för flera nyårsrevyer i Västmanland. Vi pratade med Veronica Karlström från Cameleonterna Revy i förbifarten 2009, som spelas i Sala från och med den 7 januari. (08.15)

Att gå på bio i Kungsör är minst sagt populärt. Bion slog rekord i antalet besökare 2008 och ägaren Bruno Widén (som ärvt bion efter sin far) berättade om nattbio och hur han får filmbolagen att lägga premiärer i Kungsör. (08.40)

Slutligen lämnade vi Västmanland för att höra om det tuffa läget för nyutexaminerade studenter i Kina. Sveriges Radios korrespondent Hanna Sahlberg rapporterade från det stora landet i öst. (09.10)

Under natten till tisdag hoppas vi att västeråsaren Mikael Backlund visar vägen och att Sveriges juniorhockeylandslag vinner VM-finalen mot Kanada! Matchen börjar kl 01.30.

Ha det fint!
/Per och Marcus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".