Carola Gunnarsson, Sala, i Heta Stolen. Foto: SR

Strandskydd, juristflykt och offentlig ekonomi.

Torsdag 15 januari

Ny dag, nya ämnen! I Tänkvärt stormade Mathias Wiik vidare. Idag om beteenden på idrottsarenor, beteenden som aldrig skulle accepteras ute i samhället.(07:20)

Efter chefsavhoppet från åklagarkammaren i Västerås, diskuterade vi med Per Zetterlund på Västeråspolisen om hur de redan alltför långa utredningstiderna för ungdomsmål påverkas av den ansträngda situationen på åklagarkammaren. (7:40)

Gäst i Heta Stolen var Carola Gunnarsson, kommunpolitiker i Sala och vice ordförande i landets största arbetsgivarorganisation, SKL, Sveriges Kommuner och Landsting.
SKL kräver 8 miljarder i tillskott, annars hotar kraftiga nedskärningar inom den offentliga sektorn. Regeringen har  hittills ställt sig kallsinnig till kraven. Frågan om vad som ska hända med den svenska välfärden blev dock hängande i luften. (08:10)

Idag beslutar riksdagen att lätta på strandskyddet. Norbergs kommunalråd Kenneth Östberg (s) är positiv. Han hoppas på attraktiva strandtomter. Torbjörn Hegedus, ordf för länets ornitologer, var inte lika glad. ”En sten har satts i rullning som hotar naturvärden”, sa han. (08:40)

I morgon bitti efter åtta möter ni två VM-kandidater!

Vi hörs!

hälsar Gunnar o Linda

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".