1 av 2
Två hjälpsamma bandälskare.
2 av 2
Susanne i morgonmörkret

Bandypantrar, gravskändning och mord

Måndag 19 januari

Lyssnaren Nils Lundqvist fick som han ville. Han hörde av sig till oss och önskade att Per skulle träffa den inspirerande västeråsaren Susanne Ljungberg under måndagspromenaden. (07.45)

Skulle du ta ledigt från jobbet och resa 45 mil för att visa Kazakstans eller Finlands bandyspelare vilket omklädningsrum de ska byta om i?
Bandyälskarna Ann-Sofie Blom och Taina Tamminen har gjort precis det. Till vardags bor de i Frillesås söder som Göteborg, men den här veckan lever de i Västerås och är lagvärdar som hjälper bandy-VMs olika landslag att hitta rätt. (08.15)

Idag började sista dagen i Arbogarättegången. Per var på plats vid hovrätten precis innan allt drog igång och pratade med P4 Västmanland reporter Annika Nordin som följt hela rättegången. Advokaten Ulrika Borg pratade sedan om vad advokat och åklagare fokuserar på en sådan här dag. (08.40)

För drygt åtta år sedan stals ett kranium och två urnor med aska från Aseagrundaren Johan Sigfrid Edströms familjegrav i Västerås. Då lyckades polisen inte spåra upp kraniet och askan, men efter en vräkning och en slump har allt återförts till graven. Kriminalinspektören Nils-Åke Rönnmo berättade om svartrockare och en polisbevakad kyrkogård. (09.10)

Hörs imorgon!
/Marcus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".