Svenska folkets vinnare.

Idrottgala och sparade slantar

Tisdag 20 januari

16 260 kronor. Så många slantar kan du spara på ett år genom att spara in på bland annat biobesök, veckotidning och att laga matlåda istället för att äta dagens. Ikanobankens familjeekonom Ann-Sofie Magnusson gav oss fler jobbiga tips på hur man kan få slantarna att räcka nu när plånboket ekar efter julslöserierna. (07.45)

Efter tragedin med dubbelmordet och mordförsöket i Arboga startades en fond, där insamlade pengar går till behövande barn. Mikael Hirsch, kyrkoherde i Arbogabygdens församling som administrerar fonden, berättade att det rullat in många slantar på kontot. (08.15)

Idag svär Barack Hussein Obama presidenteden och USA får för första gången en svart ledare i Vita Huset. Sveriges Radios korrespondent Ginna Lindberg rapporterade från Washington. (08.45)

Johan Andersson från Virsbo som tog OS-silver i Rullstolstennis var nominerad i klassen Idrottare med funktionshinder, men priset gick till skytten Jonas Jacobsson. Charlotte Kalla blev galans stora vinnare, men västeråsaren och Svenska bandyförbundets vice ordförande Karl-Erik Eckermark som var på galan, tyckte att Jerringpriset borde gått till någon annan. (09.10)

Ha det fint!
/Linda och Marcus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".