Galningar i trafiken och ljus för fred

Torsdag 22 januari

En av dem grejade uppkörningen på tionde försöket, den andra körde in i en polisbil när han skulle fickparkera. Två av deltagarna i teveprogrammet ”Sveriges värsta bilförare” kommer från länet och bjöd med Per Sandström på en skräckfylld åktur. Frågan vi ställde oss efteråt var naturligtvis ”hur i hela världen kunde dessa killar få körkort?”
Rickard Granlund på Vägverket svarade så gott han kunde. (07.40)

Bäckbyskolans rektor, Mats Rosén, har haft en tuff höst. Turbulensen på skolan har nu fått till följd att nästan en hel klass väljer att byta skola. Vi satte Mats i Heta Stolen. (08.10)

Allt fler kvinnor väljer att bli skogsmästare - och ännu fler ska det bli! Det hoppas i alla fall en grupp studenter vid SLU i Skinnskatteberg, som ligger bakom en ny, maffig kalender. Anna Berglund berättade mer om initiativet. (08.40)

Och så rapporterade vi från Domkyrkan i Västerås där en ljusmanifestation ska äga rum ikväll, för att hedra offren i Palestina. (09.10)

Ha en fin dag!
/Linda och Gunnar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".