Oroligt grannland och trallvänlig punk

Fredag 23 januari

Här i Sverige knyter vi näven i fickan och gruffar lite när vi är missnöjda med regeringen. I vårt grannland Litauen har ekonomin i det närmaste kollapsat och kritiken mot de styrande tar sig helt andra uttryck.
Under förra veckans våldsamma demonstrationer mot de styrande ven både stenar och gummikulor genom luften. Jurgita Ravaityte, med rötter i Litauen och koll på läget, kom hit och berättade mer. (07.40)

”Vinterfåglar inpå knuten” är numera en årlig kampanj. Det handlar om att mata de små fjäderfäna ute i naturen och Per Sandström åkte ut för att träffa två entusiaster. (08.10)

Igår togs herrlandslaget i innebandy ut och bland fem debutanter fanns Västerås IB:s Christian Mattsson. Naturligtvis lyckades vi locka in honom i studion för en pratstund. (08.35)

Men det var inte det enda som hände igår kväll. Aftonbladets musikpris Rockbjörnen delades ut i Stockholm, och nominerade i kategorin MySpace var västeråsbandet The Federales. Nu blev det inget pris för västeråsarna, men Tilda Landehag verkade inte alltför ledsen över det. (08.45)

Vi hann också med att prata trall- och kängpunk med Marcus Häll, en av killarna bakom helgens punkfestival i Sala. (09.10)

Vi önskar er en riktigt fin helg!
/Linda och Gunnar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".