Erik Vilde håller hov på stationen med en av sina visor.

Direkt från Centralstationen i Västerås

Onsdag 28:e januari

Idag sände vi (Per och Gunnar) direkt från Centralstationen i Västerås, och vi började starkt. Redan vid 7.20 fick vi besök av årets Västerås Björn Nordén som läste upp några tänkvärda rader angående en påbackad barnvagn.

Vid ungefär 7.40 pratade vi först med en av våra pendelrapportörer (Johan Winder) och strax efter att han hade berättat om sin morgon så dök Daniel Kjörling från VSK bandy upp. 

Efter 8.00 så pratade vi om stationsområdets framtid. Lotta Lindstam som är stadsbyggnadsdirektör på Västerås kommun berättade att man vill på något sätt knyta samman Västerås mot vattnet.

När klockan hade passerat 8.30 så dök vispoeten Erik Vilde upp. Han spelade upp ett par låtar och berättade att han redan hade märkt av ett par vårtecken.

Klockan passerade senare 9.00 och då passade Gunnar på att kalla försäkringskassan för Sveriges mest utskällda myndighet. Gunnar var på hugget, när han intervjuade Per Appelqvist en av områdescheferna på försäkringskassan i Västerås.


Ta det lugnt!
/Per och Gunnar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".