Fotboll, bandy och beredskapspoliser!

Fredag 30 januari

Ett Tänkvärt i ordets rätta bemärkelse levererade Thomas Wasberg, präst i Köping. Han påminde oss alla om det som Karin Boye skrev: ”Bäst är att i tid lära sig att döma, men sist de andra, först sig själv”!(07:20)

Mörka moln hopar sig över VSK och Tillberga Bandy. Ska klubbarnas insatser under Bandy-VM äventyra deras licenser?
Publiken svek och efter en sammanlagd förlust om 500.000 kronor får nu de bägge klubbarna slita hårt för att täcka förlusterna.(07:40)

Gladare tongångar var det från Gebro Akpinar i Syrianska IF. Fotbollsklubben har värvat en spelare med allsvenska meriter och nu är nog siktet inställt på att bli länets bästa klubb! (08:10)

Varför blir man beredskapspolis?
Per Lindmark berättade. Han är en av länets cirka 55 beredskapspoliser. Han har varit det sen 1998.(08:35)

Ska beredskapspoliser få sättas in under Power Meet?
Clas-Göran Håvedal, kanslichef vid Västmanlandspolisen, har skickat en begäran om detta till Rikspolisstyrelsen, men facket, Polisförbundet, är starka motståndare.
- Vi vill inte att det överhuvutaget ska finnas beredskapspoliser, förklarade Anna Nellberg, vice ordförande i Polisförbundet i Västmanland. (08:40)

Vi önskar våra lyssnare en härlig helg!

Gunnar o Marcus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista