1 av 2
Omkom för 50 år sedan.
2 av 2
I byggbod vid Östra hamnen i Västerås.

Byggbodar, Hansdotter och Holly

Tisdag 3 februari

Stina Löfblad från Hallstahammar gjorde debut i den här morgonen. Dessutom är hon den yngsta någonsin i Tänkvärt. (07.20)

Ibland är förhållandena usla, ibland är de bra. Kvalitén på byggbodarna som byggarbetare kan gå in i för att fika eller äta lunch varierar.

Per åkte till Östra hamnen och kollade läget i en byggbod där och i studion menade både Lars-Ove Wahl, Sveriges byggindustrier och Mats Engström, fackförbundet Byggnads, att de stora företagen ser till att sina anställda har det bra, men att det finns mindre företag som bjuder på riktigt dåliga förhållanden. Speciellt drabbade är byggarbetare från till exempel Baltikum, som riskerar jobbet om de protesterar. (07.40 och 08.15)

Alpina VM börjar idag i franska Val d’Isere. Strax efter klockan 13 kastar sig Frida Hansdotter från Norberg ut i damernas Super-G. (08.45)

Idag är det 50 år sedan Buddy Holly, The Big Bopper och Ritchie Valens omkom i en flygkrasch. Vi pratade med Buddy Holly-kännaren Phil Trigwell om vad Holly betytt för musikhistorien och band som The Beatles och The Rolling Stones. (09.10)

Ha det fint!
Per och Marcus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista