Folket gjorde revolution och ayatollah Khomeini tog makten för 30 år sedan.

Revolution, dagis och hej då

Tisdag 10 februari

Det är var Marcus sista morgon som morgonprogramledare. Framöver tar den blonde herrn sovmorgon och jobbar med P4 Västmanlands eftermiddagsprogram. Men man vet aldrig, kanske blir det ändå något enstaka inhopp innan året är slut.

I gav Calle Målberg några fina ord om känslor. Även om en förälder inte uttrycker sina känslor med ord kan man ändå veta att gester och handlingar betyder mycket. (07:20)

Jobba utomlands nu när varslen haglar här hemma? Gisela Sarrie var på plats i studion och berättade om jobbmässan i Västerås som handlar om att västmanlänningar kan söka sig till arbeten utanför landsgränsen. (07:40)

I Surahammar ska den kommunala förskolan Göken läggas ner och ersättas av ett privat alternativ. Under måndags kvällen hölls ett möte i frågan och föräldern Tobias Revenäs och Britt-Inger Fröberg (s) i barn- och utbildningsnämnden gav sina synpunkter om träffen och framtiden. (08:15).

Den iranska revolutionen fyller 30 år. Efter att ayatollah Khomeini tog makten dröjde det inte länge innan Iran och Irak gick i krig med varandra. Nabaz Moheden tvingades delta i kriget, men lyckades efter flera flyktförsök ta sig bort från striderna och kom tillslut till Sverige. Gå in i och hör Nabaz berättelse. (08.45)


Ha det fint!
/Malin och Marcus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista