Skinnskatteberg, Albanien och cyklar på drift

Tisdag 17 februari

Gråmulet, minusgrader och en undran när det ska vända. Hörde jag inte en glad talgoxe, nånstans?
Annars skilde sig denna morgon något från det vanliga. Korta rapporter från Skidskytte-VM fick plötsligt solen att bryta igenom! Ännu en svensk som överraskade! Grattis David Ekholm!
Så verkar det som man dansat klart i Skinnskatteberg- för den här gången! Den socialdemokratiska alliansen har tagit över rodret, åtminstone fram till det att nästa juridiska instans sagt sitt. Carina Sandor, sparkad k-styrelseordförande, och Lars Andersson, nybliven dito, gav sina synpunkter på gårdagskvällens turbulenta fullmäktigemöte, där maktskiftet konstituerades. (07:10) (07:40)

I Tänkvärt berättade domprost Margaret Isberg om sitt möte  med med en god vän i Albanien i förra veckan. Vi fick lära mer om läget i det forna kommunistiska landet och om vännen, den ortodoxe biskopen Anastasius. (07:20)

Direktsändning blev det från Centralstationen i Västerås, där reportern Terje Lund träffade kommunens Lars Andersson för att höra mer om morgronens begivenhet- bortforsling av cyklar! (08:40)

I morgon bitti är jag på plats igen- om du vill!

Hälsar Gunnar 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".