Varg. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Laddade möten, rovdjur, knepljud och retorik!

Onsdag 18 februari

Mats Carlbäck och hans hustru Maj-Gret i Backa i Västerfärnebo berättade livfullt om sitt möte med en varg! För Mats var det andra gången. Snacka om turgubbe!(06:45)

I Tänkvärt hörde ni Ola Björlin, just hemkommen från en resa i Sydafrika, med sin global-klass på Rudbeckianska gymnasiet i Västerås. (07:15)

När vi tävlade, som vi brukar onsdagsmorgnar, dröjde det lite men Birgitta Hedlund i Arboga hade lyssnat på tidigare sändningar och hittade rätt! Hon hörde att rösten tillhörde Åsa Lindeborg, författarinnan. Tandläkarnas tryckluftspruta var förvisso tryckluft, men vi sökte det exakta svaret, och det levererade Rolf Andersson i Skultuna. Grattis på er! Presenter kommer med posten. (08:10)

Karin Beronius, språklärare i retorik, triggade vårt intresse för ämnet, som varje politiker med lite sjävaktning lärt sig. Logos, Ethos och Patos- där har ni grundpelarna i ett retoriskt inlägg!(08:45)

Mer rovdjur diskuterade jag med Bo Reyer i Sala. Han har spårat både varg och lo, men han är inte glad inför den kommande mars-jakten på lo. (09:15)

På återhörande - om ni vill- innan det ljusnat i morgon bitti!

Hälsar Gunnar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".