Anders Lif, bandyfilosof. Foto: SR

Bandy, bandy…och arvoden!

Måndag 23 mars

En morgon i sportens tecken! Å’ varför inte njuta, när det finns anledning?

 I Tänkvärt hörde ni Anders Lif, bandyfilosofen, som följt bandyn världen över. Han bannade sitt minne som ledde honom till Gotland (!) när det var dags för final på Studenternas. Men med rätt utrustning kunde han ändå följa finalen i efterhand, där bland kalkstenshällarna. (07:10)

Måndagspromenaden gick också i bandyns fotspår. Per Sandström travade fram med Mats Andersson, ordförande för VSK Bandy. Lätta steg var det denna måndagsmorgon! (07:40)

Under rubriken ”Äntligen Måndag” talade jag med Johanna Andersson, amatörskådis från Kungsör. Hon var –som sig bör - lite nervös inför premiären av farsen ”Rakt ner i fickan”, nu på lördag i Thor Modeén- teatern. (08:10) 

Johan Bengts hade följt Olle Wiberg, en av VSK:s trogna supportar, ordförande för just dessa. Det tjoades så örona blödde! (08:40) 

Det verkar som om riksdagsledamöterna kommer att enas i en fråga, över partigränserna! Nämligen att inte godta den lönehöjning med 20 procent som föreslås av riksdagens lönenämd. Åtminstone var Pia Nilsson (s) och Staffan Anger (m) överens om tagen i denna fråga. (09:10)

Hörs vi i morgon bitti?

undrar Gunnar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".