Lagning av räls. Foto:SR

Loppis, urspårning och föreställning för bebisar!

Fredagen den 27 mars

Ulla Berglund, fritidspedagog från Skultuna, ifrågasatte ordspråket ”tala är silver tiga är guld”. (07.10).

Jakten på att fynda och riva i lådor med prylar är paradiset för alla samlare. I morgon lördag slås portarna upp för en jätteloppis i Västerås. Marie Eriksson från Kolsva är en av utställarna. Hon avslöjade att hon hamstrar grejer och har nu lyckats rensa hemma och fått ihop 17 kartonger! Troligtvis är kartongerna välfyllda med nya saker när loppisen är över.(08.10).

I måndags spårade ett godståg ut och flera kilometers räls revs upp. Det skedde vid Kvicksund. Vår reporter Per Sandström var på plats för att se hur långt de har kommit med reparationerna. Byggledaren för Banteknik och Banverket, Mikael Pettersson, berättade att arbetet ska vara klart senast måndag morgon klockan sex. (08.40).

Norberg blir först ut i Västmanland med en bebisföreställning, ”Ah hallo bebis”. Om det blir en flipp eller flopp får vi veta på lördag. Bebisarna kommer att lära sig ett och annat och Pia Karlsson, biblitekspedagog, är inte orolig för att det blir kaos och att barnen som är mellan sex och arton månader kommer att krypa omkring under föreställningen. (09.10).

Glöm inte att ändra klockan i helgen!

Vi hörs på måndag igen!

Malin Helenius

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".