Asp. Fisk som behöver skyddas under leken.

Lurendrejeri, fiskarfängen och tävling

Onsdag 1 april

Det blev en hel del om aprilskämt denna dag, inte minst när jag gick igenom morgontidningarna. Tänk vad kreativa folk blir när det är dags att narras!

Jurgita Ravaityte uppmärksammade dagen i sitt Tänkvärt, inte minst det faktum att hon lyckades lura mig! (07:20) 

Martin Falklind, filmare, författare, fiskeentusiast, berättade om den nya trenden –eco-fiske! Han  mötte detta fenomen i Mexico, på en av sina många resor världen över för att fiska och filma. (07:40)

Tävlade gjorde vi som vanligt denna onsdagsmorgon. Sören Forslund och Jens Kåregren heter dagens vinnare. Grattis! Rösten tillhörde Wanja Lundby-Wedin och ljudet kom från en mungiga. Lätt som en plätt denna gång! (08:10)

Popcirkus med inslag från Västerås blir det ikväll i TV2, 19:30. Per Sandström mötte några av tjejerna som  syns i TV-rutan i kväll.(08:40)

 Gunilla Alm, limnolog på Länsstyrelsen, berättade från Svartåns utlopp i Mälaren om insatser  för att skydda aspen, en doldis som leker uppe i Svartån på våren. Denna stora karpfisk kan som mest bli uppåt 10-12 kilo! Nu skyltas det för att den ska få vara i fred. (09:10) 

Vill ni så hörs vi igen i morgon bitti! 

Hälsar Gunnar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".