Kyrkorock, kyrkomålare och skatter

Måndag 6 april 

Domprost Margaret Isberg uppehöll sig i Tänkvärt kring rockoperan Jesus Christ Superstar, som fyllde domkyrkan under veckoslutet. (07:20)

Måndagspromenaden gicks med Maj-Britt Lilja som i tretton år kämpat för att få rätt mot försäkringskassan. Idag har hon fått sin rätt. (07:40)  

Per Sandström, morgonens flygande reporter, hastade vidare till konstmuseét i Västerås, där Lena Engström berättade om landets mest berömde kyrkomålare, Albertus Pictor. I år är det 500 år sedan han dog, och i veckan samarbetar läns- och konstmuseét med att uppmärksamma kyrkomålaren och hans tid. Arrangemangen vänder sig i första hand till barn.(08:20) 

Glada var dom, medlemmarna i Johnny Rex, efter att ha tagit hem länssegern i Musik Direkt. Nu väntar den stora Riksfinalen i Uppsala senare i vår. (08:45) 

Kaj Kojer på Skatteverket berättade att svenska folket troligen får tillbaka mer än vanligt på skatten. Han höjde dock ett varningens finger för de som har jämkning av skatten. I och med att räntesatserna är så låga, kan det bli risk för restskatt nästa år. Det kan röra sig om 2.000 kronor i månaden i för låg skatt, på grund av de låga räntesatserna! (09:15) 

Vi hörs i morgon bitti! 

Hälsar Malin och Gunnar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".