Servicemarknadschefen Urban Andersson. Foto:SR

Miljödäck, pipor och råttbesök

Tisdagen den 7 april

Varje ögonblick i livet är evigt och när man förlorar någon fortsätter livet ändå sa poeten och författaren Per Helge i dagens Tänkvärt. (07.20).

Det är dags att byta till sommardäck! Vår reporter Per Sandström var på en däckverkstad i Tunbytorp och fick tips och råd om vilka däck man ska ha på bilen. Servicemarknadschefen Urban Andersson talade varmt om miljödäcken som rullar lätt och påverkar bränsleförbrukningen. (07.45).

I Västerås domkyrka pågår just nu en renovering av den stora orgeln som byggdes 1898. De går igenom 4500 pipor och återställer originallufttrycket. Orgelkonsulten Jan H Börjesson och Johan Hammarström, biträdande domkyrkoorganist, beskriver orgeln som kraftfull och katedralisk. (08.15).

Gunnar Eriksson har haft besök av en stor råtta hemma i lägenheten. Släpade katten in den eller kom den via toaletten? Vi ringde Sven Saljer på Anticimex i Västerås för att höra om hur det kan ha gått till. Råttor är duktiga på att klättra på väggar, hoppa och ta sig in via avloppen. Det finns lås att sätta på avloppsstammarna men det är ovanligt. Däremot rekommenderades Gunnar att sätta en tyngd på toalettlocket (09.10).

Vi hörs i morgon igen!

Gunnar & Malin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".