1 av 2
Hotell Utter Inn på drift. Foto:SR
2 av 2
Namnlösa kören i Västerås. Foto:SR

Hotell på drift, succékör och näck sökes!

Onsdagen den 8 april

Ledorden i dagens Tänkvärt var vänner, bekvämlighet och trygghet. Teaterregissören och pjäsförfattaren Mathias Wiik från Västerås gav oss en repris från förra året. (07.20).

Hotell Utter Inn har varit på drift och gått på grund vid Lögarängspiren. Troligtvis beror det på islossning. Vår reporter Per Sandström var på plats. (07.45)

Det har tävlats idag. Västeråsaren Annika Schröder listade ut att rösten vi sökte tillhörde Ingemar Skogö, blivande landshövding i Västmanland. Ljudet var lite knivigare men Birgitta Eriksson från Norberg hörde att det var en garageport som öppnades. GRATTIS! (08.15)

Tv-programmet ”Körslaget” har ökat intresset för att sjunga. Anmälningslistorna blev snabbt fulltecknade och flera står på väntelistan för att få vara med i den nya kören som har bildats i Västerås. En kör för alla säger initiativtagarna Monica Stolpe Nordin, Linn Hanssen och Georg Sibbern! 20 av 80 medlemmar sjöng in våren i studion i morse. (08.40).

Nu har du chansen att bli årets näck! Robert Rollert från Ramnäs hantverksby berättade att de enda krav som finns är att du ska vara 18 år och spela fiol. (09.10).

Ha en bra dag!

Malin Helenius

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".