Hjärta, sand och brand

Måndag 20 april 

Åter i en varm studio efter en blåsig helg på havet! Gott att vara inne igen!

Jakob Fahlstedt svarade för en sammanfattning av helgens lokala sporthändelser. (06:35) (07:35)

Måndag betyder Måndags-promenad och idag vandrade Per Sandström med Sören Sandström! Nä, de är inte släkt! Sören Sandström är projektledare på Teknik och Idrott i Västerås, just nu inne i fjärde veckan med sandupptagningen i stan. Cirka 7.000 ton sand läggs ut i kommunen! Runt 5.000 ton tas upp igen. (07:45)

Anna Akterhag och Michaela Berggren berättade och förevisade hjärt- och lungräddning. De jobbar till vardags på Centrallassarettets förlossningsavdelning i Västerås, och har startat egen verksamhet på ”fritiden” där de erbjuder kurser i hjärt- och lungräddning på bla homepartyn! (08:40) 

Ett första samtal fick vi med Sala Silvergruvas nye vd, Johan Björkman. Från Brasilien till Sala! Den resan förklarade han med att han är inställd på äventyr! (09:06) 

I helgen brann det i Nibbleskolan i Köping. Per Sandström träffade rektor Barbro Söderman- Manbo och granskade förödelsen. Rektorn trodde själv att branden var anlagd. 30 förskolebarn förlorade sin arbetsplats. (09:15) 

Hej så länge! 

Hälsar Gunnar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".