AndersWigelsbo och Gustaf Cederholm. Foto: SR

Morrande tävling och polisarbete!

Onsdagen den 22 april

Vad är viktigast: att ta sig fram till målet snabbt eller själva resan? Den frågan ställde prästen Tomas Wasberg från Köping.(07.20).

Narkotikapolisen Per-Erik Lundberg ska idag hålla föredrag på Sätra Brunn om bekämpning av narkotika. Han hoppas på ett återupplivande av en gatulangningsgrupp för att komma åt nyrekryteringen av missbrukare i Västerås. (07.25).

Legojesus har blivit känd utanför Sveriges gränser. Många har hört av sig till prästen Per Wilder i Önsta församling om hur fascinerade de är över figuren och en vanlig kommentar är att den är fantastiskt vacker. (07.40)

Västeråsaren Gerd Gunnarsson och Helen Mitic från Surahammar gissade rätt i tävlingen. Grattis! Rösten tillhörde Ebba von Sydow och ljudet var ett morrande lejon. (08.15).

I veckan är trafikpoliserna ute i länet för att sprida information om riskerna att köra för fort. Vår reporter Per Sandström var på plats vid Österleden i Västerås och pratade med projektledaren Anders Wigelsbo på NTF och Gustaf Cederholm ordförande i stödföreningen FMK. (08.40).

I morgon sänder vi från centralstationen. Vi hörs!

Gunnar Eriksson & Malin Helenius

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".