1 av 2
Christine Söderberg och Tobias Ångström. Foto:SR
2 av 2
Folkpartisten Agneta Berliner. Foto:SR

Ny informationsguide, simkunnighet och folkpartist i Ukraina

Fredagen den 24 april

Jurgita Ravaityte, som arbetar på ett kvinnocentrum i Västerås, pratade om ”den moderna slavhandeln” i dagens Tänkvärt. (07.20).

En informationsguide för människor med psykisk funktionsnedsättning har arbetats fram och är nu i tryck. Den innehåller en sammanställning av viktig information om vem och vart man kan vända sig vid hjälp av behov, berättade Sebastian Settergren.(07.35).

Allt färre kan simma! Imorgon är det simkunnighetens dag. Per Sandström träffade arbetsledaren Tobias Ångström på Lögarängsbadet och Christine Söderberg från simsällskapet. De uppmanade folk att komma till dit i morgon för att ta vattenprovsmärket. (08.15).

Agneta Berliner, riksdagsledamot och folkpartist, precis hemkommen från Ukraina berättade om den röriga politiska situationen som råder i Ukraina. Hon var i kontakt ett nybildat liberalt parti, organisationen EveryChild och besökte även Jalta.(08.40).

VL,Västmanlands lokaltrafik, ska spara miljoner kronor. Det innebär glesare bussturer och färre bussar trots att resandet har ökat. Förändringarna kommer troligtvis att börja gälla hösten 2010 enligt Thony Lundberg, trafikplanerare på VL. (09.10)

Hörs på måndag igen!

Malin Helenius

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".