Thomas Pettersson. Foto:SR

Ovanligt jobb för tjejer och rövare till Kungsör!

Måndagen den 27 april

Fritidspedagogen Ulla Berglund från Skultuna berättade i dagens Tänkvärt att varje människa tänker 65 000 tankar per dygn. (07.20).

En artikel i tidningen gjorde att Karolina Olsson fick upp ögonen för sotaryrket. Idag arbetar endast 20-25 stycken kvinnor i hela yrkeskåren. Hon berättade att kunderna uppskattar och tycker det är roligt när en tjej kommer på sotarbesök. (07.45).

Thomas Pettersson, även kallad hövding, är en av arrangörerna till medeltidsmarknaden i Kungsör i helgen. Besökarna kan bland annat njuta av medeltidsmusik, prova på bågskytte och räkna med ett rövarbesök från Eskilstuna.(08.15).

Första kvartsfinalen av tv-sända ”Vi i femman” gick av stapeln i lördags och klass 5:2 på Nibbleskolan tävlade, men gick tyvärr inte vidare. Det hängde på en poäng. Julia Lidgren berättade att hon var besviken men ändå nöjd med resultatet. Nu väntar andra projekt. (08.40).

Vill du så hörs vi i morgon bitti igen!

Malin Helenius

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".