Småföretagsbarometern, svininfluensan och två riken

Tisdagen den 28 april

Våren förknippas med lycka men april är den grymmaste månaden. Det sa Ola Björlin, filosofilärare i Västerås, i dagens Tänkvärt. (07.20).

Det gick inte så bra för länets topplag igår. Lagkaptenen Sami Hanna i Syrianska IF och mittfältaren Patrik Grönvall i Västerås SK kommenterade om sina förluster i gårdagens matcher. (07.35).

Idag redovisades Småföretagsbarometern för Västmanlands län och Ove Jansson, regionchef på företagarna, märker tydligt av krisen och lågkonjunkturen. Nedgången var väntad men inte i den storleken som presenteras. Ann-Gret Törnblom Bååth, egenföretagare, ser däremot positivt på framtiden. (08.15).  

Svininfluensan härjar i världen. Västmanlands smittskyddsläkare Jan Smedjegård berättade att folk har varit och testat sig här i länet, men ingen är smittad. Symtomen skiljer sig inte från en vanlig influensa, men om folk har varit i de drabbade länderna kan misstankar fattas. (08.40).

Det är 200 år sen som Sverige och Finland skildes åt och blev två riken, men fortfarande har länderna mycket gemensamt. I Surahammar har mer än var fjärde invånare finskt påbrå, vilket inte kommunstyrelsens ordförande Anders Tollin hade riktigt grepp om. (09.10).

Hörs i morgon?!

Malin Helenius

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".