Västeråsare med is i magen och flickor presterar bättre

Onsdagen den 29 april

Vi fick en direktrapport från västeråsaren Daniel Östlund i Acapulco, Mexiko. Han har inte har märkt av svininfluensan så mycket, men i övriga landet råder kaos. Informationen har inte varit särskilt bra, men Daniel är inte avskräckt och har is i magen ett tag till. (06.35).

Är det möjligt att älska alla människor? Den frågan ställde sig hälsovägledaren Alexandra Kambler i dagens Tänkvärt. (07.20)

Per Sandström träffade simmarna Frida Berggren, Linus Kanth och Veronica Fredholm under träningspasset i Lögarängsbadet. På måndag avslöjas vilka som får tävla i Junior EM i Prag i sommar. Tränaren Leo Sandberg är en av dem dom väljer ut truppen. (07.40).

Vinnarna i dagens tävling blev Patrik Hultgren från Hallstahammar och Staffan Sandberg från Torstuna-Tibble. Grattis!!! De rätta svaren var Danny Saucedo och bandsåg. (08.15).

Flickor presterar bättre än pojkar i skolan. Det visar en undersökning som Deligationen för jämställdhet i skolan har gjort. Torbjörn Messing, jämställdhetssamordnare på MDH, trodde bland annat att lärarna omedvetet påverkar inställningen som pojkar och flickor har till skolan. Massiva insatser måste göras. (08.40).

Ha en bra dag!

Malin Helenius