Jan Backlund. Foto:SR

Studentspex och tummen ner för pensionsparande!

Måndagen den 4 maj

Poeten och författaren Per Helge gav oss några tänkvärda om en spjutspets av flinta och en gammal spik (07.20).

Den här morgonen har Per Sandström promenerat med Jan Backlund som en gång i tiden tävlade mot Stenmark. I Jans morgonvanor ingår fotboll innan han ska börja jobba på onsdagar och fredagar. (07.40).

Madicken Johansson och Karin Zetterberg tipsade om studentspexet ”Kristina Regina – eller med hjärtat på rätta stället” som hade premiär igår på Växhuset. Tre föreställningar återstår den här veckan. Publiken måste vara engagerad och de bestämmer om det blir ”omstart” eller inte under föreställningen. (08.15).

Jörgen Johansson, centerpartist från Arboga, vill slopa pensionssparandet. – Jag föreslår kapitalförsäkring som ett tryggt alternativ. Utfallet blir bättre, men samtidigt är det en risk. (08.40).

På lördag mellan 14.00 och 15.00 har Oili Tuomenoja premiär med sitt önskeprogram ”Oili Oili”. Du kan skicka in dina önskningar på oilioili@sr.se eller ringa 08-545 507 32. (09.10).

Vi hörs i morgon!

Gunnar Eriksson & Malin Helenius 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".