Jan Linered, ordförande i Sala-Heby strokeförening. Foto: SR

Om smultronställen, stroke och ryssläger.

Tisdag 5 maj  

Det blev en stillsam inledning med Annelie Salminen i Tänkvärt. Dagens text handlade om dagar som inte finns, om möten utan kontakt. (07:20) 

Denna morgon var nästan alla vi sökte onåbara! 

Men en vi fick tag i var Lars Erengren, föreståndare för STF:s nya vandrarhem i Arboga.Svenska Turistföreningen presenterar 15 nya smultronställen i Sverige och Arbogas nya vandrarhem, mitt i stadens medeltida kärna, är ett av dem. (08:40) 

Den 12 maj är det den internationella strokedagen. Temat i år är TIA-attacker. TIA är en liten blodgrupp i hjärnan som orsakar tillfällig och övergående syrebrist i hjärnan. Varje år drabbas ca 8.000 personer i Sverige av just dessa attacker. Om detta talade Jan Linered, ordförande i Sala-Heby strokeförening, som själv drabbats av stroke.(09:10) 

 

Hans Lundgren, journalist och författare har skrivit en bok om rysslägren i Sverige, en bok som också väckte intresse i Ryssland! Resultatet av det intresset blev två tv-program.(09:15) 

I morgon bitti är vi igång igen!

Hälsar Malin och Gunnar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista