Tisdag 3 novemberHur ska det här gå?

Morgonprogrammet ska sändas i farten. Det är ju mobil testvecka här på P4 Västmanland, så vi provar att sända samtidigt som vi rullar runt i Västerås. Det känns aningen ostrukturerat och pirrigt.

Lotta: "Det var nära att jag tog en slurk ur handspritflaskan nyss".

Martin: "Ett bedrägligt lugn".


Nu är sändningen igång, samtidigt som vi backar ur garaget. Vi styr kosan mot centrala Västerås.Sofia Svensson och Joakim Kvist bjuder P4 Västmanlands morgonpigga lyssnare på skönsång i aulan på Fryxellska skolan. Sofia och Joakim försöker ta sig till Melodifestivalen med låten "När det var vi". De tävlar om att bli så kallade "webbjokrar" i tävlingen. Här sjunger de sin version av "Bridge over troubled water".


Byst av hädangånga föreståndarinnan Cecilia Fryxell och magnifika taklampor pryder aulan på Fryxellska skolan. De pampiga lampkronorna är andra konstverk i aulan.

Efter det kulturella nedslaget på Fryxellska skolan åkte vi mot bostadsområdet Berghamra, där frilansjournalisten och författaren Anders Lif håller till.

Anders är ju bandyfantast och skulle bjuda på återblickar och nostalgi inför VSK Bandys premiär mot Hammarby i morgon kväll. Men det satt långt inne; vår moderna GPS surnade till, så vi fick lita till Anders handfasta vägledning per telefon. Och då gick det ju bra!

Veckans stafettfrukostgäst Stina Stefansson hittade vi på Friskis & Svettis på Björnövägen. Hon berättade om tjusningen med att vara ledare för ett motionspass och lobbade för nästa veckas stafettfrukostgäst.

Nu är det ganska skönt att vara tillbaka hemma igen!

Vi gjorde din rullande morgonradio. Fr v Martin Vare, Nabaz Moheden och Liselotte Karlsson. Text och foto: Monica Elfström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista