Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i en industrilokal. Giftig rök sprider sig österut mot Giraffens köpcentrum. Alla som befinner sig i området bör bege sig därifrån. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar.
(Publicerat idag kl 17.16)
Senaste nytt, vädret och trafikläget. Vi hjälper dig att starta dagen kl. 06-09.30 varje vardag.
29 OKTOBER 2010

Högtryck i grytan igen!

Publicerat fredag 29 oktober 2010 kl 09.28
Tryckkokningen populär igen
(6:04 min)
1 av 2
Egmont Arnes visar stolt upp sin hemgjorda tryckkokare i plast. Året är 1949. Platsen New York. Arkivbild: SVT Bild.
2 av 2
Anna-Britta Ståhl. Foto: Claes Löfgren.

Det har hela tiden funnits en lösning på den svåra ekvationen lite tid till matlagning och lust att äta långkokt mat. Som Hemmets kokbok skrev 1953: "Med tillgång till en tryckkokare kan även yrkesarbetande husmor bjuda på långkoksmat".

Det är alltså så att tryckkokaren har börjat komma till heders igen.
Författaren Anna-Britta Ståhl snappade upp trenden och gav ut en bok om tryckkokning när hon upptäckte att det var alldeles för knepigt att förstå den invecklade bruksanvisningen på den nyinköpta 4,5-litersmaskinen, som på första försöket (utan genomlästa bruksanvisningar) förvandlade råriset till grillkol.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".