Inlåst på toa

Jag tänkte att jag skulle berätta roliga anekdoter om saker som har hänt mig under mina resor, men ju mer jag funderar ju mer kom jag fram till att det inte hänt så mycket festligt under mina resor. En gång var det en desperat pappa som letade efter konduktören han skulle gå av på nästa station och hans dotter hade låst in sig på toaletten, det var ganska roligt tyckte jag då.

Min lillasysters sambo som pendlar mellan Stockholm och Enköping blev inlåst på toaletten på tåget härom veckan, han blev uthjälpt av medresenärer. Det tyckte jag var roligt när jag hörde om det (förlåt Alex). En på mitt jobb berättade att hon förut pendlade till Uppsala. En gång när hon satt på tåget hade det bromsat hastigt och det hade låtit förskräckligt mycket. Hon trodde tåget hade kört över en hel skolklass på cykelutflykt minst. Så ropar den som körde tåget ut en ursäkt för den hastiga inbromsningen, men dom hade just kört på en… ko. Inte så kul för kossan förstås, men hellre en ko än en cykelklass om man frågar mig.

En pendlarkompis till mig berättade att tåget en gång körde förbi Bålsta, sen hade det ropats ut en ursäkt, - dom hade glömt stanna. De som ville av i Bålsta fick fortsätta till Sundbyberg och åka tillbaka därifrån. Lika bra det tänker jag, jag förstår mig inte riktigt på Bålsta, det är aldrig nästan några som varken går på eller av, och de som gör det kan ju lika gärna åka till Sundbyberg eller Enköping. Fast och andra sidan så kan man ju tänka lika om Sundbyberg, att vi som går på där kan åka in till Stockholm, och det vill jag inte vara med om, så det är väl lika bra att tågen fortsätter stanna i Bålsta, om föraren kommer ihåg att stanna vill säga…

Kom igen, ni måste ju vart med om massor av roliga saker på era tågresor, dela med er, jag vill läsa!

Hanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista