Charmkampanj

Idag ligger det nån broschyr ute på alla säten på mitt tåg, dom kanske har legat där förut också, men jag har inte tänkt på det förr. Nu gör vi vår största kraftansamling för att bli bättre står det. I broschyren är det 4 punkter som ska göra SJ bättre, förbättringar på tåg och i verkstäder, mer personal och bättre information, det vi inte råder över försöker vi påverka och ny resegaranti och nya tåg för 2 miljarder kronor.  Vissa av dessa grejer är redan fixat, typ det där med reseersättning, och vissa saker ska fortfarande fixas, t ex nya snabbtåg som tydligen kommer i höst. Det mesta i broschyren känns som old news, det där projektet har väl vart i gång sen förra hösten, men det finns ju fortfarande saker kvar att göra, det märktes ju i vintras om inte annat. Tror vartannat tåg var inställt i typ 3 månader?
Då finns det en del att jobba med.

Känns ju bra att SJ tar tag i det som vart dåligt och gör nåt åt det, förhoppningsvis kommer nästa vinter inte bli som de här två senaste, men det finns nog mycket som behöver ses över även om det inte blir en hård vinter. Ett tag gjorde dom t ex om reseersättningssystemet, men det har dom ändrat tillbaka, ett tag fick jag tillbaka typ 12 kronor om tåget var över en timme sent, annars ingenting. Det är ju skrattretande, jag tycker fortfarande det är lite snålt ibland.

Att jag får tillbaka 43 kronor när tåget är upp till en timme sent och 86 kr om tåget är över en timme sent, blir tåget en timme sent på morgonen förlorar jag en timmes arbetstid. 43 kronor kompenserar inte riktigt för det jag förlorat, jag tycker att det är lite konstigt att man aldrig kan bli ersatt för nåt annat än biljettpriset, jag vill ha betalt för att SJ stjäl min fritid, mitt jobb vill nog ha betalt för att jag inte kan jobba de tider det är sagt när tåget bilr försenat och inställt, min tid är värd bra mycket mer än 86 kronor i timmen.

Hanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista