1 av 2
Hasse Brandberg skär upp älgfärslimpan i lagom bitar och Mikael Wallius öser med sås. Foto: Liselotte Karlsson/SR
2 av 2
Jaana Malnes och Lisbeth Ringstad närmast kameran får servera barnen älg för första gången. Foto: Liselotte Karlsson/SR
Torsdag 10 november 2011

Frestande älgfärsdofter

Det doftar av stekt älgfärs
8:47 min

För första gången någonsin står älg på menyn i dag på alla kommunala skolrestauranger, förskolor och äldreboenden i Västerås.

På Bäckbyskolan i västra Västerås har många elever aldrig smakat älgkött. Jaana Malnes, Lisbeth Ringstad, Mikael Wallius och de andra i skolans kök är märkbart glada och stolta över att kunna servera något så speciellt, gott och exklusivt i som älgfärslimpa med gräddsås på Karl Johansvamp och champinjoner, pressgurka och potatis.

Det är i botten jordbruksministerns vurm för Matlandet Sverige och statliga pengar till Jägarförbundet som har lett till att det serveras älg i de kommunala köken just i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".