1 av 2
"Bissens" favoritbilder samlade. Foto: SR
2 av 2
Mathias "Bissen" Larsson intervjuas om "Bissens brainwalk". Foto: SR
BISSENS BRAIN WALK

Bandystjärnans kamp efter hjärnblödningen

"Mitt liv är totalt förändrat"
5:21 min

För exakt två år sedan förändrades livet totalt för Mathias "Bissen" Larsson från Köping. Han var en hyllad bandyspelare med 13 elitseriesäsonger bakom sig. Men så en dag inträffade det ofattbara.
34 år ung fick Mathias en hjärnblödning. Läkarna räddade hans liv men resan han gjort och som fortfarande pågår är en lång och hård kamp. Söndag 25 mars anordnar han för andra året i rad "Bissens brain walk". En insamling till hjärnforskningen. 

På söndag finns det hopp om att Köpingsborna ska man ur huse för att promenera runt staden. För andra året i rad arrangeras "Bissens Brain walk". En promenad som ska ge stöd till Hjärnforskningen.

- Jag har sett hur stor skillnad pengarna gör för forskningen. Vi samlade ihop 107 000 förra året, säger Mathias "Bissen" Larsson till P4 Västmanland.

Sjukdomen har tagit hårt på "Bissen". 

Läkarna räddade hans liv men resan han gjort och som fortfarande pågår är en lång och hård kamp för Bissen.

Han är idag helt beroende av människorna omkring honom. Han är ljud och ljuskänslig och dagligen påminns han av huvudvärken och illamånde. Minsta aktivitet behöver förberedas med vila. Men den energin Bissen har, lägger han på sin familj.

- Jag drömmer om att kunna åka till Kolmården med min familj och gå till badhuset med min dotter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".