Byggbuller skapade schism. (Mannen på bilden har inte med artikeln att göra). Foto: Alex Brandon/Scanpix.

Aroseken betalar tillbaka

4:35 min

I flera månader har Sophie Jahn Bohlin blivit störd av buller från bygget av Nya Filmstaden i Västerås. På grund av det sänkte hyresvärden Aroseken Bostäder hyran med 10 %.
Men en dag, utan förvarning hade plötsligt Aroseken lagt hyran på normalnivå igen trots att bygget inte var klart. Sophie tillsammans med fler hyresgäster stred för att få tillbaka hyressänkningen utan resultat. Men idag har Aroseken gett med sig.

I gamla Folkets Hus i Västerås, alltså samma byggnad där nya Filmstaden och två nya restauranger har byggts, finns ett antal studentlägenheter.

I en av dem bor Sophie Jahn Bohlin sedan 1,5 år tillbaka. Eftersom bygget skulle bullra, så sänkte hyresvärden Aroseken Bostäder ner hyran med 10 procent som kompensation.

I ett brev som Bostad Västerås skickade ut tillsammans med hyresavtalet som hon och hennes grannar skrev på, står det, att "under ombyggnadstiden utgår en hyresrabatt på 10 % av hyran för de boende".

Men trots att Filmstaden inte blev klar förrän på Skärtorsdagen, och att det fortfarande byggs om i huset, så höjde Aroseken Bostad hyran tillbaks till normalnivån redan vid årsskiftet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista