1 av 2
Nederst till vänster och medsols: Emilia (prinsessa), Louise (prinsessa), Amanda (Pippi), Tilde (prinsessa), Marika (pedagog), Isolde (Prinsessan på ärten), Tove (Pippi), Filippa (häxa), Kevin (Batman), Leonardo (Spider-man), Hugo (drake) och Daniella (i häxhatt).
2 av 2
Barnens egen variant av prinsesstårta. Foto: Liselotte Karlsson/Sveriges Radio.
Förskolans dag

Kreativitet, soppa och sagor när barnen fixade fest för varandra

"Jag har bara tappat baktänderna, men inte framtänderna!"
8:19 min

De äldre barnen var värdar för sina yngre kompisar, och hade själva utformat både festens program och meny, när Förskolans dag skulle firas med en sagofest på Busbolaget i Giresta Hage i Rytterne ett par mil utanför Västerås.

De äldsta barnen gör sina sista veckor på förskolan nu innan de går vidare till förskoleklass, och därför firar de med en fest för de små.
På bordet i vekstaden skapades en tårta i glassiga färger (ljusblått, rosa och ljust lila) medan Hugo halverade kärnfria druvor till saftbålen.

På gården hade barnen sett till att det fanns ett sagotält där de skulle läsa sagor för de yngre, sedan skulle det bli teater.
Att barnen var glada och förväntansfulla gick inte att ta miste på. Stämningen var på topp! 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".