Adam, Hannes och Filip från Barkarö skolan

Klassisk musik bjuder på skratt

Onsdagen den 30 januari

Humor befann sig i luften då vi fick en pratstund med violinisten Aleksey Igudesman och pianisten Richard Hyung-ki Joo efer klockan 11.30. Duon avslutar sin turné i Sverige med den humoristiska showen ”A Little Nightmare Dream” på Västerås konserthus. Med glimten i ögat driver de med den klassiska musiken och bjuder publiken på vackra pianostycken, allsång och mobilsignaler.

Veckans hälsotimme lade fokus på barn och deras träning. Vår hälsoexpert Göran Palmgren berättade bland annat att 90 procent av rörelseförmågan utvecklas innan 11-års åldern. Vi pratade även kring svårigheten i att uppmuntra barn att vara aktiva då fritiden hellre spenderas framför dator och TV. Mot slutet av timmen blev det dags för Negin att promenera i rask takt då pulsen skulle mätas och konditionen slipas. 140 i puls blev resultatet för vår flåsande reporter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".