Skottår! Harald fyller 80 år!

Fredagen den 29 februari

Det är det första OS någonsin som arrangeras i Kina och från olika håll i världen tar man hjälp. Även i Arboga finns det arbetskraft att hitta. Konstnären Richard Brixel har fått i uppdrag att designa och gjuta en skulptur. Efter klockan 10.30 kikade vi på hans verk som han skapat utifrån en dröm.

Fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen hålls imorgon i Karlskrona. På scen kommer man bland annat få se Nordman, Niklas Strömstedt och Calaise. Den artist som däremot ryktas bli storfavorit är Charlotte Perelli, som vi mötte vi efter klockan tio.

Otrohet - i teorin och i verkligheten är vad fredagens filmrecension handlade om. Fyra P4-antenner får ”Himlens hjärta” av vår recensent Pia Gadd.

Grattishälsningar skickade vi till Harald Wallin idag, då han fyller 80 år! Sist han kunde fira ett jämnt födelseår var för 20 år sen. Enligt Harald gör det inte så mycket och kommer dagen till ära fira med en fin middag. Varför har vi egentligen skottår? Jo, genom att en extra dag sätts in ungefär var fjärde år kan kalendern hållas någorlunda i fas med årstiderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista